Weerbaar naar de brugklas

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Een prachtige tijdelijke baan

Achtergrond

Weerbaar naar de brugklas

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is vaak een spannende stap voor kinderen. Sommige kinderen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken, zodat ze bijvoorbeeld gemakkelijker contact leren leggen met leeftijdsgenoten, zich zelfverzekerder gaan voelen en beter voor zichzelf leren opkomen.

Voor deze groep bijna-brugklassers wordt in Groningen de tweedaagse zomercursus ‘Plezier op School’ aangeboden. Deze cursus blijkt bij die overgang heel zinvol en ondersteunend te zijn, zodat kinderen ook echt een positieve start kunnen maken op de nieuwe school!

Plezier op school

Tijdens de cursus krijgen de bijna-brugklassers op een actieve en speelse manier allerlei technieken en oefeningen aangereikt. Ze leren o.a. hoe ze makkelijker contact kunnen maken met nieuwe klasgenootjes, hoe ze steviger in hun schoenen kunnen staan én hoe ze weerbaar(der) kunnen reageren in moeilijke situaties. Er zal veel geoefend worden! En de sfeer? Die is gezellig en open!

Tijdens de cursus wordt ook voldoende aandacht besteed aan praktische zaken en vragen, die gepaard gaan met de stap naar een nieuwe school. Hoe werken de kluisjes eigenlijk? Wat kun je doen in de pauzes? En hoe ziet een lesrooster er bijvoorbeeld uit? 

Praktische informatie

De cursus is op woensdag 21 augustus en donderdag 22 augustus 2019, van 09.00 – 16.00 uur.

Voorafgaand aan de cursus is er voor ouders/verzorgers op maandagavond 19 augustus een informatieavond. Meer informatie over de precieze locatie en tijd daarvan ontvang je na aanmelding.

Aanmelden kan via www.plezieropschool.nl.

Bekijk de brochure

Heeft jouw kind een vorm van autisme?

Ook kinderen met ASS kunnen meedoen aan de cursus! Speciaal voor hen is de cursus ook in 4 dagdelen te volgen (i.p.v. volle 2 dagen). Deze vierdaagse cursus vindt plaats in de ochtenden (9.00 – 12.30 uur) van dinsdag 20 augustus t/m vrijdag 23 augustus.

Ouders van kinderen die de vierdaagse cursus volgen zijn welkom op de informatieochtend op vrijdag 16 augustus. Meer informatie over de precieze locatie en tijd ontvang je na aanmelding.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..