Werken bij Cedin: Betekenisvol, leren en ontwikkelen

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Werken bij Cedin: Betekenisvol, leren en ontwikkelen

Werken bij Cedin

Betekenisvol, leren en ontwikkelen

Werken bij Cedin betekent relevant werk doen in het onderwijs en de jeugdhulp. Wat we doen, doet er toe in de maatschappij. Wij willen namelijk positief bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Die oprechtheid zit in de organisatie. Elke collega draagt daar met zijn of haar werk aan bij. We zijn trots op deze betrokken collega’s. Cedin doet er daarom alles aan om medewerkers de ruimte te bieden hun vak goed uit te oefenen. En we zijn er van overtuigd dat ieder mens zich kan ontwikkelen, altijd. Dus ook onze collega’s. Hoe dat er in de praktijk uit ziet vertelt Jaap Kramer, manager HRM.

Jaap Kramer: “Cedin is een marktpartij, maar ook een stichting. We hebben dus geen winstoogmerk, maar willen wel gezonde cijfers. De inhoud van ons werk is het belangrijkste. We zijn een betrouwbare partij die goede diensten levert. Dat zorgt voor die grote betrokkenheid van collega’s.”

“Cedin doet er alles aan om medewerkers ruimte te bieden hun vak goed uit te oefenen. De inhoud van ons werk is het belangrijkste.”

Cedin als interessante werkgever

“Wij hebben het zo georganiseerd dat collega’s een grote mate van autonomie en eigenaarschap hebben in hun dagelijks werk. Je hebt zelf invloed op je eigen agenda en kunt werk doen dat bij jou past. Wij proberen voorgeschreven werkwijzen tot een minimum te beperken, maar kijken wat er nodig is om je vak goed uit te oefenen. We bieden duidelijkheid en houvast, maar uiteindelijk is het aan jou om invulling aan je werk te geven. Altijd met collegiale hulp waar nodig. Mensen die zelf regie nemen, gedijen dan ook goed binnen onze organisatie. Met 180 medewerkers zijn we een grote organisatie, maar we proberen de eenheden zo klein mogelijk te houden. Onze onderwijsadviseurs zitten in vakgroepen en onze zorgcollega’s zijn onderdeel van multidisciplinaire teams op hun locatie. Dat doen we om de verbondenheid met elkaar groot te houden.”

Ontwikkeling centraal

Elke functie heeft ontwikkelmogelijkheden. Het is aan jou of je wilt doorgroeien. Behulpzaamheid van collega’s is een belangrijke basis voor die ontwikkeling. Gelukkig is de saamhorigheid binnen Cedin groot. Je werk is vaak solistisch, maar je hebt veel collega’s achter je die je graag helpen. Ook leidinggevenden spelen hierin een coachende rol met een gesprekkencyclus gericht op ontwikkeling in plaats van beoordeling.
Jaap: “Elk jaar beginnen we met een startdag. We bieden dan een mooi inhoudelijk programma met een thema dat relevant is voor onze organisatie. Met online trainingen van GoodHabitz kunnen alle collega’s op een laagdrempelige manier blijven leren en vaardigheden ontwikkelen. We bieden daarnaast individuele scholingen en hebben intervisie waarin je spart met elkaar en leert van elkaar.

Om inhoudelijk je vakkennis te verdiepen volg je cursussen binnen ons Leerlandschap. Het mooie daarvan is dat iedereen hieraan mee kan doen. Dat betekent dat er ook kruisbestuiving plaatsvindt tussen collega’s van onderwijs en zorg. Je hebt zelf invloed op de onderwerpen en wil je iets delen binnen het Leerlandschap dan is die mogelijkheid er ook.”

Jongprofessionals stimuleren

“Wij nemen voor de  jeugdhulp, dyslexiezorg of leerlingenzorg vaak pas afgestudeerden aan. Zij staan te springen om werkervaring op te doen in hun vakgebied. Bij ons krijgen deze collega’s die kans en maken ze onderdeel uit van ons traineeteam. Dat betekent dat ze kunnen meeliften op de ontwikkelmogelijkheden binnen Cedin. Mochten deze jongprofessionals er klaar voor zijn en willen doorgroeien, dan kunnen zij binnen Cedin die stap zetten.”

Werken tijdens corona

“We geven ook in deze uitzonderlijke periode onze collega’s veel ruimte en vrijheid om hun werk in te richten. We kijken samen hoe het wél lukt om je werk te blijven doen. En maken grote stappen in innovatie. Ondanks dat we niet bij elkaar zijn, lukt het doorwerken heel goed. De betrokkenheid om kinderen en jongeren te blijven helpen blijft onverminderd groot. Daar ben ik trots op!”

Open sollicitatie

Regelmatig zoeken wij nieuwe collega’s. Denk aan Onderwijsadviseurs, GZ-psychologen, Orthopedagoog-generalisten en Kinder- en jeugdpsychiaters. Ben jij een getalenteerde professional die op zoek is naar een (nieuwe) uitdaging? En geïnteresseerd in werken bij Cedin? Laat het ons weten! Neem contact op met Jaap Kramer (manager HRM) via personeel@cedin.nl of 06 123 437 12.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..