Zorg dat de leerkracht staat én straalt!

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Zorg dat de leerkracht staat én straalt!

Rekenonderwijs

Zorg dat de leerkracht staat én straalt!

Effectief rekenonderwijs begint met vakbekwame leerkrachten die zelf nadenken over rekenonderwijs en bewuste keuzes daarin maken. Onze trainingen en begeleiding op het gebied van rekenen biedt leerkrachten inzicht hoe zij hun rekenlessen kunnen inzetten en wat belangrijke aspecten zijn in het rekenonderwijs. Het ontwikkelen van eigenaarschap van leerkrachten speelt hierbij een grote rol. Als een leerkracht weet waarom hij iets doet en hoe hij dat kan doen, dan staat én straalt hij voor de klas!

Melinda van den Eijnden is onderwijsadviseur bij Cedin en rekenspecialist. “Welke rekenmethode is passend? Wat is onze visie op rekenonderwijs? Hoe bied je passend rekenonderwijs aan kinderen die moeite hebben met rekenen? Of juist aan kinderen die fluitend door de lesstof heengaan? Dit zijn veel voorkomende vragen van teams die aan de slag willen met hun rekenonderwijs. Zeker ook als je leerkracht bent van een combinatiegroep. Wat zijn dan belangrijke punten in een goede rekenles, welke modellen gebruik je en hoe bouw je de rekenles op? Met onze trainingen en begeleiding probeer ik met mijn rekenexpertise een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van leerkrachten.”

Stapsgewijs sterker

“Een advies over rekenonderwijs moet wel uitvoerbaar zijn in jouw klas op jouw school. Naast mijn werk als onderwijsadviseur sta ik voor de klas. Als adviseur gebruik ik deze ervaring als leerkracht. Hierdoor kan ik mijn trainingen en begeleiding zo praktisch en haalbaar mogelijk maken. En hoop leerkrachten vooral vertrouwen in hun eigen kunnen mee te geven, waardoor ze sterker voor de klas staan.”

Juist nu!

“We zitten in een bijzondere periode. Na weken van thuisonderwijs zijn we gelukkig weer op school. Maar hoever zijn je leerlingen? Er zitten waarschijnlijk grote verschillen tussen de kinderen. En hoe moet jij je rekenonderwijs daar nu op aanpassen? Je kunt niet blind de methode volgen. Rekenen is namelijk complex. Het vraagt meerdere vaardigheden van leerlingen, die ze tijdens het thuisonderwijs in meer of mindere mate hebben aangeleerd. Waar moet je bij jouw leerlingen juist nu aandacht aan besteden? En welke materialen gebruik je daarvoor?

We hopen natuurlijk dat onze leerlingen niet weer thuis komen te zitten. Maar mocht dat toch weer aan de orde zijn, dan wil je als leerkracht nog beter voorbereid zijn. Denk aan goede instructiemethoden voor online rekenlessen of één op één begeleiding voor kinderen met rekenproblemen. Benieuwd wat Cedin voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!”

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..