Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Nationaal Programma Onderwijs (NPO)

Nationaal Programma Onderwijs (NPO)

Direct aan de slag met blijvend beter onderwijs

De subsidie van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) kun je als school gebruiken om leervertragingen en andere problemen door corona aan te pakken. Wil je direct aan de slag met blijvend beter onderwijs?  Onze experts staan voor je klaar!

Cedin is dé organisatie voor iedereen die de kwaliteit van zijn onderwijs duurzaam wil versterken. Dagelijks trainen, coachen en adviseren wij onderwijsprofessionals in heel Nederland. Dat doen we altijd praktijkgericht, zodat je er morgen mee verder kunt. Je volgt onze trainingen online, bij jou op school, op één van de trainingslocaties of als onderdeel binnen de academie van jouw schoolbestuur. Dat doen we door heel Nederland.

Experts in onderwijs en zorg

Ook wanneer een leerling extra hulp nodig heeft kun je bij ons terecht. Wij bieden schoolmaatschappelijk werk, specialistische ondersteuning op zorgniveau 3 en verzorgen onderzoek en diagnostiek naar leer- en gedagsproblemen. Onze kracht is dat wij terug kunnen vallen op expertise en ervaring in zowel het onderwijs als de jeugdzorg. Bij Cedin werken, naast onze onderwijsadviseurs, multidisciplinaire teams met daarin kinder- en jeugdpsychiaters, postacademisch geschoolde gedragswetenschappers, basis orthopedagogen/psychologen en HBO-pedagogen.

Gratis ondersteuning bij het maken van de schoolscan of planvorming in het kader van NPO?

Leden van Onderwijsontwikkeling Nederland, waar Cedin ook bij aangesloten is, staan klaar om te helpen.

Alle betrokken in en rond de school (van ouders tot leraren, van schoolleiders tot beleidsmedewerkers) kunnen op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur gratis bellen met de helpdesk van het NP Onderwijs via 0800 420424 voor vragen over het NP Onderwijs. Ook is het mogelijk voor PO en VO scholen en gemeenten om via dit nummer gratis ondersteuning aan te vragen bij de schoolscan of planvorming.

In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt Onderwijsontwikkeling Nederland hiervoor onderwijsexperts beschikbaar.

Aanbod

Ons aanbod sluit volledig aan bij de menukaart met interventies die je als school in kunt zetten. Je kunt bij Cedin terecht voor training, coaching, advies en begeleiding op het gebied van onder andere:

Download de trainingsgids
Een overzicht van onze trainingen en opleidingen in 1 gids

Hulp voor een leerling

Onderzoeken en monitoren van leerresultaten

Wat is de impact van de coronacrisis geweest voor de kwaliteit van jouw onderwijs? Goed in beeld hebben hoe het met het onderwijs ervoor staat binnen jouw school is essentieel voor het kunnen ontwikkelen van passende interventies en het monitoren van de effecten ervan.

Onze onderzoekers brengen met een 0-meting de huidige situatie binnen jouw school in kaart. Dit start met een gesprek waarin het helder krijgen van de onderzoeksvraag centraal staat. Op basis van deze onderzoeksvraag zetten wij een adequate onderzoeksmethode in. Dat kan kwalitatief onderzoek zijn, zoals het interviewen van schooldirecteuren, leerkrachten en leerlingen. Of we analyseren met kwantitatief onderzoek de resultaten uit het leerlingvolgsysteem en verbinden daar conclusies aan.

Het onderzoek geeft inzicht welke onderwijsinhoudelijke vervolgstappen nodig zijn. Onze onderwijsadviseurs maken vanuit de resultaten van het onderzoek een inhoudelijke vertaalslag naar de gestelde doelen op school-, groeps- en/of leerlingniveau. Als procesbegeleider bewaken wij dat de plannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd en wie welke rol hierin heeft. Zo monitoren we de uitvoering en leggen we verantwoording af van de NPO-interventies.

Wil je meer weten over de mogelijkheden rond het onderzoeken en monitoren van leerresultaten? Neem dan contact op met Nynke Wahle via n.wahle@cedin.nl

Voor gemeenten
Onderzoek naar onderwijskwaliteit binnen uw gemeente? Klik hier.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..