Maak kennis met…

Werkzaamheden

In mijn dagelijkse praktijk als onderwijsadviseur “Kansrijke combinatiegroepen” gebruik ik mijn ervaring als leerkracht. Ik sta naast mijn werk als onderwijsadviseur twee dagen per week voor groep 4/5/6 en ben mede hierdoor goed in staat om, elke keer opnieuw, mijn uiterste best te doen voor praktisch, haalbaar en direct in te zetten advies.

Kansrijke combinatiegroepen is een krachtig concept. Naast het coöperatief werken, leren de leerkrachten vooral hoe ze instructies kunnen verbinden en versterken. Dit levert tijdwinst op én vermindering van de werkdruk. De leerkracht krijgt meer inzicht, meer overzicht, meer rust, meer (zelf)vertrouwen, meer plezier en meer voldoening; zo mooi kan onderwijzen zijn. Ik werk er graag aan mee om dit te verspreiden.

Ik vind het belangrijk dat ieder kind een leerkracht krijgt die weet waarom hij iets doet, hoe hij dat doet en wat hij dan doet. De meeste leerkrachten zijn opgevoed vanuit het wat; de methode. Zij zijn het waarom en het hoe onderweg kwijtgeraakt. Terug naar de basis; eerst taal, lezen en rekenen op orde hebben en vanaf dat punt je onderwijs uitbreiden.

Momenteel werk ik aan de ontwikkeling van het eigenaarschap van de leerkracht. Hoe kan ik de leerkracht ondersteunen bij de volgende zaken: uitgaan van de jaardoelen; de methode gebruiken als hulpmiddel; minder doen, meer voldoening; verbinden, versterken en samenwerken; met veel passie krachtig onderwijzen; en je werkwijze delen met ouders en anderen.

Wat anderen zeggen

Leerkracht basisonderwijs: “Heerlijk hoe je aangeeft dat je rust en pas op de plaats mag nemen. Het accepteren van jezelf dat je de dingen ook nog mag leren. Je positieve opbouwende feedback!”

Leerkracht basisonderwijs: “Duidelijke rustige uitleg van het hele traject; onderbouw en bovenbouw. Observaties zijn heel zinvol.”

Directeur basisonderwijs: “Passie voor het vak van leerkracht en het lesgeven. Sluit goed aan bij de praktische situatie van een leerkracht en brengt kennis enthousiast en duidelijk over. Maakt kansen en mogelijkheden goed zichtbaar.”

SPECIALISATIES

  • > Kansrijke combinatiegroepen
Gespecialiseerde thema's
Artikelen
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..