Maak kennis met…

Werkzaamheden

In mijn dagelijkse praktijk ben ik projectleider in Friesland van Bètapunt Noord. Cedin is een van de partners van Bètapunt Noord die zich tot doel hebben gesteld om het primair onderwijs te ondersteunen bij de implementatie van Wetenschap en Techniek.

Als projectleider van Friesland onderhoud ik contacten met de partijen die hierbij betrokken zijn. Zoals besturen en scholen, Rijksuniversiteit Groningen , de hogescholen uit het Noorden, bedrijven, kenniscentra en organisaties die techniek promoten. Regelmatig vervul ik de makelaarsrol door bijvoorbeeld scholen en bedrijven aan elkaar te koppelen.

Ik ben betrokken bij de organisatie van de W en T cafés in het Noorden die bedoeld zijn voor directeuren en leerkrachten. Deze cafés geven informatie over mogelijkheden om wetenschap en techniek vorm te geven op school.

Ik lever content aan voor de nieuwsbrief van Bètapunt Noord die maandelijks verschijnt en informatie geeft over nieuwe ontwikkelingen binnen wetenschap en techniek.
Ik beantwoord telefoontjes en mailtjes met vragen rond Wetenschap en Techniek.
Kortom ik ben op dit terrein “de spin in het web “ in Friesland.

Ik vind het belangrijk dat scholen Wetenschap en Techniek implementeren op een manier die bij hen past.
Daarom is het belangrijk dat scholen zich goed laten informeren over de diverse mogelijkheden die er zijn. Bijvoorbeeld hoe er verbindingen kunnen worden gelegd met andere vakgebieden.

Dat daarbij het onderzoekend en ontwerpend leren een belangrijke plaats krijgt. Zodat de nieuwsgierigheid en de creativiteit van kinderen wordt geprikkeld.
Dat zowel leraren als leerlingen plezier beleven aan dit vak.

Dat scholen gebruik maken van mogelijkheden die bedrijven en organisaties bieden om een rijke leeromgeving te creëren met betrekking tot Wetenschap en Techniek.
Dat het voor jongens zowel als meisjes een serieuze optie is om in de toekomst een opleiding en loopbaan binnen de techniek te kiezen.

Wat anderen zeggen

Wat heb je een groot netwerk, jij kent ook iedereen.

Jij denkt goed mee!

Na een gesprek met jou heb ik allerlei ideeën hoe ik verder kan gaan met mijn onderwijs en welke instanties ik kan benaderen voor materialen, gastlessen en excursies.

SPECIALISATIES

  • > Wetenschap en techniek
Gespecialiseerde thema's
Mijn artikelen
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..