Maak kennis met…

Werkzaamheden

Bij Cedin werk ik als een van de onderwijsadviseurs “Fries en meertaligheid”. Ik heb jaren voor de klas gestaan en doe dat nog steeds één dag in de week om de verbinding met de praktijk te houden.

Ik ben “skoalstiper” en ga bij verschillende basisscholen in Friesland langs om samen te werken met leerkrachten, schoolleiders en directies met betrekking tot de uitwerking van “Taalplan Frysk 2030”. Ook train ik meesters en juffen tijdens de training “Klasse Frysk”.

Graag denk ik op een enthousiaste manier met scholen mee over hoe we de Friese taal een betekenisvolle plek kunnen geven in het onderwijs; in de dagelijkse praktijk. Dit kan bijdragen tot gemotiveerde leerlingen die “de taal van hun hart” mogen gebruiken.

Mijn motto: “Verbaas u niet, verwonder u slechts.”

Wat anderen zeggen

Deelnemer aan de training “Klasse Frysk”: “We leren zowel over de theorie als de praktijk. Jullie weten mij te inspireren, even uit balans te brengen en meer zelfvertrouwen te geven. Jullie hebben zo’n mooie overtuigingskracht om te laten zien dat het anders kan; dat het anders moet. Jullie laten mij nadenken over hoe ik het anders zou kunnen doen.”

SPECIALISATIES

  • > Fries
  • > Meertaligheid
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..