Maak kennis met…

Werkzaamheden

Eelke is gespecialiseerd onderwijsadviseur bij Cedin. “In mijn dagelijkse praktijk adviseer ik scholen op het gebied van meertalig taalbeleid en de methodekeuze Fries en Engels en ondersteun ik scholen bij het opstellen van het taalbeleidsplan. Ik coach leerkrachten met betrekking tot meertalige didactiek. Daarnaast begeleid ik scholen naar 3TS-certificering op maat en vvto-certificering binnen 3TS.
Ik begeleid de implementatie van Spoar 8 en Grip en informeer ouders en instanties over de meerwaarde van meertalig onderwijs en meertalig opvoeden.

Ik vind het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met meertaligheid, hiervoor belangstelling ontwikkelen en leren genieten van taal en meertaligheid. Ouders hebben hierbij een belangrijke rol: door (meer) te investeren in de taalopvoeding van hun kinderen en de waarde van de thuistaal/minderheidstaal te onderkennen. Ook zouden ouders een betere aansluiting op het meertalig onderwijs moeten bepleiten bij het voortgezet onderwijs.
Op school is het van belang dat kinderen een kwalitatief taalaanbod ontvangen in verschillende doeltalen en dat leerkrachten hoge taalverwachtingen hebben van kinderen en een positieve attitude uitstralen als het gaat om meertaligheid. Leerkrachten zouden de verplichte schooltalen op professioneel niveau moeten beheersen.

Momenteel werk ik mee aan de ontwikkeling van een drietalige route woordenschatonderwijs en een route ter ondersteuning bij implementatie Spoar 8 en Grip.”

Wat anderen zeggen

“Ik merk dat deze adviseur uit de praktijk van het onderwijs komt en veel ervaring heeft op het gebied van meertalig basisonderwijs.”

“Eelke is een zeer gedreven persoon, die meertalig onderwijs als een missie ziet.”

“Jij kunt de mensen net weer even dat duwtje in de rug geven, dat ze nodig hebben.”

SPECIALISATIES

  • > Meertalig onderwijs (3TS, Engels, Frysk)
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..