Maak kennis met…

Werkzaamheden

Ik werk bij Cedin als onderwijsadviseur “Frysk en meartaligens”. In de praktijk bezoek ik scholen ter ondersteuning bij het versterken van hun (Friese) taalonderwijs.

Alle leerlingen in Friesland verdienen eerlijke en gelijke kansen om de Friese taal te leren of de vaardigheden in hun thuistaal uit te breiden. Met het project “Taalplan Frysk 2030” wordt hier gezamenlijk aan gewerkt. In dat kader denk ik graag mee met de school op welke wijze zij hieraan vorm kunnen geven. Ik ben een mens van de praktijk en deel vanuit enthousiasme en betrokkenheid mijn vakinhoudelijke kennis.

Ik ben contactpersoon voor de “memmetaalsprekkers” en de “taalstipers” en verdiep me samen met collega’s en praktijkexperts in het nieuwe curriculum voor het onderwijs in het Fries. Daarnaast mag ik samen met anderen het “WOW festival” organiseren om gezamenlijk vakmensen te inspireren tot waardevol meertalig onderwijs.

Wat anderen zeggen

Onderbouwteam basisschool: “Door jouw begeleiding hebben we ons onderwijsaanbod echt versterkt. Je weet waar je het over hebt en geeft praktische tips. Je ondersteunt op een positieve manier en gaat uit van wat mogelijk is.”

Directeur basisschool: “Elly zorgt voor een gefundeerde, theoretische onderbouwing in relatie met de praktijk. Zij is goed op de hoogte van de nieuwste inzichten. Dit zorgt voor een goede basis om ons taalplan verder te ontwikkelen.”

SPECIALISATIES

  • > Fries
  • > Meertaligheid
  • > Onderbouw
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..