Maak kennis met…

Werkzaamheden

In mijn dagelijkse praktijk ben ik onderwijsadviseur op het gebied van hoogbegaafdheid en dubbelbijzondere leerlingen. Door middel van scholing, consultatie en trainingen wil ik een bijdrage leveren aan het optimaliseren van onderwijs en begeleiding aan deze doelgroep(en).

Daarbij gaat mijn aandacht niet alleen uit naar de cognitieve kant van het leren, maar ook naar de “warme” (niet-cognitieve) aspecten van het leren. Een belangrijke vraag waar ik mij bijvoorbeeld mee bezighoud, is hoe de intrinsieke motivatie van (hoog)begaafde leerlingen het best gestimuleerd en geborgd kan worden. Daarnaast is het van belang dat deze leerlingen leren omgaan met zowel positieve als negatieve emoties bij leren en ontwikkelen ter bevordering van hun zelfregulatie.

Naast mijn werkzaamheden bij Cedin ben ik één dag in de week werkzaam als junior onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier werk ik aan een onderzoek in samenwerking met prof. dr. Alexander Minnaert en het CBO in Nijmegen ter verbetering van de signalering en begeleiding van dubbelbijzondere leerlingen.

Mijn motto: “Met kleine stappen kunnen we grote doelen bereiken.”

Wat anderen zeggen

“Else is inhoudelijk kritisch en ook heel duidelijk. Ze geeft op een rustige en prettige manier uitleg en bruikbare feedback”

“Else werkt gestructureerd en heeft ons geholpen onze visie en aanpak helder boven water te krijgen.”

“Je deed het echt goed en je hebt me goed geholpen. Ik weet nu beter wat ik kan doen als ik gepest word.” [leerling naar aanleiding van interview over pesten op school]

“Else is zeer betrokken en gaat actief op zoek naar oplossingen om het onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen te verbeteren en hun welbevinden te vergroten.”

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..