Maak kennis met…

Werkzaamheden

In mijn dagelijkse praktijk als onderwijsadviseur coach ik leerkrachten die de kans krijgen zich te ontwikkelen. Klassenmanagement, instructiekwaliteit, communicatie, onderwijsbehoeften en doelgericht werken zijn voorbeelden van thema’s die ik met coachees onder de loep neem. Ik kom, als gecertificeerd beeldcoach, altijd met een camera in de groep. Dat is spannend, maar met behulp van video kunnen we samen veel effectiever reflecteren.

Daarnaast voer ik advies- en auditgesprekken met schooldirecteuren en taalcoördinatoren over de vormgeving van taal- en meertalig onderwijs. Ook geef ik workshops en cursussen op school- en bovenschools niveau. Thema’s waarin ik gespecialiseerd ben zijn: begrijpend lezen, NT2 en meertalig onderwijs (denk hierbij aan VVTO-Engels en (in Friesland) de drietalige school). Sinds januari 2021 ben ik vanuit Cedin gedetacheerd docent bij Windesheim voor de post-HBO-opleiding Nieuwkomersonderwijs en de minor NT2.

Ik houd van ontwikkeling en innovatie. In zowel advieswerk, studiebegeleiding, trainingen en coachtrajecten ben ik altijd op zoek naar de specifieke mogelijkheden en kracht van studenten, leerkrachten, het team of van een school als geheel.

Ik vind het belangrijk dat er altijd sprake is van authenticiteit en een eigen identiteit. De vormgeving en uitvoering van onderwijs moet passen bij zowel de leerlingen als de leerkrachten (uiteraard met inachtneming van kaders over effectief onderwijs en de visie van de school).

Ik vind het na achttien jaar nog altijd een uitdaging om kennis toegankelijk te maken en samen met collega’s en/of de klant te zoeken naar de beste vertaling naar de (specifieke) praktijk. Mijn doel is om de veelheid aan kennis compacter te maken en overzicht te creëren, zodat de klant veel beter zijn eigen route kan uitzetten zonder te “verdwalen”.

Wat anderen zeggen

Leerkracht groep 6: “De coaching van Ferdau heeft mij vooral na een moeilijke tijd mijn zelfvertrouwen teruggebracht. In de coachingsgesprekken laat ze je in je waarde; benadrukt wordt wat wel goed gaat en samen kom je tot de verbeterpunten. De doelen die gesteld worden zijn haalbaar. Dankzij Ferdau heb ik het plezier in mijn werk teruggekregen en de eisen die het bestuur stelde ruimschoots gehaald.”

Leerkracht groep 2: “Ik gun al mijn collega’s, die zich verder zouden willen ontwikkelen in hun baan voor de groep, een coaching van Ferdau. Op een fijne manier opent ze je ogen en leert ze je dat je door enige, soms hele simpele, veranderingen een wereld van verschil kunt creëren in je eigen klas, waardoor het lesgeven weer een feestje wordt.”

Directeur 3TS-school: “Ferdau heeft onze school geholpen om het “Integraal Taalbeleidsplan” op te stellen. Ze heeft kennis van zaken en is analytisch, kritisch en precies. Je krijgt van haar feedback die je écht een stapje verder brengt in je ontwikkeling.”

Directeur 3TS-school: “Ferdau is communicatief en inhoudelijk sterk. Ze weet op plezierige wijze collega’s te enthousiasmeren. Ze brengt duidelijke structuren aan.”

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..