Maak kennis met…

Jan is aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag.

Werkzaamheden

Jan is gespecialiseerd onderwijsadviseur bij Cedin. “Als ECHA specialist ben ik al 20 jaar actief op het gebied van talentontwikkeling en (hoog)begaafdheid. Ik heb veel schoolteams mogen begeleiden en heb meerdere trainingen en cursussen ontwikkeld en verzorgd, onder andere de opleiding ‘Specialist excellent talent en (hoog)begaafdheid’ en een aantal masterclasses.
Ik ben auteur van Sidi 3, Levelwerk, De kracht in jezelf, Levelspel en Kei in hoogbegaafdheid. Tevens heb ik een bijdrage geleverd aan onder andere het Handboek Hoogbegaafdheid en Hoogbegaafdheid, de Gids.
De problematiek van (hoog)begaafde jongeren die thuiszitten of bij wie dit dreigt te gebeuren heeft mijn speciale aandacht. Vanuit mijn passie en visie ondersteun ik het kind, de ouders en de school bij het vinden van de juiste weg naar onderwijs.

Ik heb het voorrecht dat ik de kans heb gekregen om mijn passie, de zorg voor slimme kinderen, in mijn werk te kunnen uitvoeren. Mijn visie is dat elke leerkracht in staat is om verreweg de grootste groep excellente en (hoog)begaafde kinderen te bedienen. Mijn drive is om leerkrachten, ouders en zorgverleners te helpen om deze visie te realiseren.

Ik ben erg trots op het feit dat de opzet en inhoud van Levelwerk een mooie en zinvolle uitdaging biedt op honderden scholen voor heel veel kinderen. In mijn boek Kei in hoogbegaafdheid staat de leerkracht centraal en neem ik deze mee in alle stappen die nodig zijn om tot een goede aanpak voor deze leerlingen te komen.
In de nabije toekomst zal de nadruk liggen op het nog beter afstemmen van leerbehoefte naar onderwijsaanbod. Ik hoop dat ik daarin nog een bijdrage kan leveren.”

Wat anderen zeggen

“Jan bevraagt en geeft daarna goed weer wat het kind nodig heeft, kijkt daarbij vanuit een ander perspectief, breder dan alleen CITO. Hij geeft echt praktische handvatten.” (Ouders en directie na een consult over een leerling)

“Jan vervult zijn docentenrol, luistert scherp en vraagt door. Hij is inspirerend en doelgericht.” (Deelnemers aan de opleiding Specialist excellent leren en (hoog)begaafdheid)

“Ontspannen sfeer, veel input, toespitsen op de praktijk, waardevol, ruimte voor eigen inbreng, zeer bruikbaar in de praktijk.” (Deelnemer aan de training Coördinator Hoogbegaafdheid)

SPECIALISATIES

  • > Excellent leren en (hoog)begaafdheid

Jan Kuipers is SKJ geregistreerd

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..