Maak kennis met…

Werkzaamheden

Jurjen is gespecialiseerd onderwijsadviseur van Cedin. “In mijn dagelijkse praktijk houd ik mij bezig met het Meertalig Voortgezet Onderwijs, zoals netwerkbijeenkomsten, visievorming, subsidieaanvragen en het ondersteunen van scholen die in het netwerk zijn aangesloten. Daarnaast werk ik mee aan de organisatie van congressen (bijvoorbeeld Wow Meartalich!) en aan het FeRstival.

Ik vind het belangrijk dat leerlingen meertalig onderwijs (kunnen) genieten. De voordelen van meertaligheid zijn bekend. Laten we nu gebruik maken van het Fries als gesproken tweede taal in de regio, zodat leerlingen laagdrempelig kunnen oefenen met tweetaligheid. Tweetaligheid die al aanwezig is in de omgeving is gemakkelijker te leren en door deze tweetaligheid leert een leerling vervolgens een vreemde taal als het Engels veel sneller. Authentieke tweetaligheid is gemakkelijker te verwerven, dan het leren van een vreemde tweede taal.

Momenteel werk ik aan de ontwikkeling van de MVO-standaard en een CLIL-cursus voor MVO-docenten.”

Wat anderen zeggen

“Jurjen is een enthousiaste persoonlijkheid.” (Deelnemer MVO-coördinatorenoverleg)

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..