Maak kennis met…

Werkzaamheden

In mijn dagelijkse praktijk als onderwijsadviseur hoogbegaafdheid mag ik, na negen jaar ontwikkeling van en lesgeven aan ‘plusklassen’, de kennis en ervaring die ik heb opgedaan op het gebied van hoogbegaafdheid delen met andere onderwijsprofessionals.

Tijdens mijn Master Leren en Innoveren heb ik onderzoek gedaan naar (hoog)begaafdheid in combinatie met onderzoekend leren en ‘leren leren’.

In mijn ‘plusklassen’ werkte ik vanuit de Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling (SLO), waarmee ik samen met de kinderen zelf vorm kon geven aan de invulling van het lesprogramma.

Kijken naar wat de kinderen in een groep nodig hebben en daar het programma op aan passen, zo kan het onderwijs echt ‘passend’ worden gemaakt voor de groep en het individu. Ik kan echt genieten van deze creatieve puzzel en dit vormgeven. Als je dan het enthousiasme bij de kinderen voelt en ziet… dan is de intrinsieke motivatie geactiveerd en kan het leren beginnen!

Ik vind het belangrijk dat kinderen medeverantwoordelijk mogen zijn voor hun eigen leerproces. Dat hun nieuwsgierigheid en leergierigheid wordt geprikkeld. Dat ze plezier hebben in leren!

In mijn werk als onderwijsadviseur hoogbegaafdheid neem ik deze ervaring vanuit de praktijk graag mee om ook hier een zo passend mogelijk aanbod… èn dat stukje intrinsieke motivatie en plezier in leren te kunnen creëren.

Momenteel werk ik aan trainingen op het gebied van hoogbegaafdheid, Levelwerk, SiDi-PO en Kei in Hoogbegaafdheid. Daarnaast ben ik bezig met het schrijven van een kinderboek, waarin het thema ‘Mindset’ centraal staat.

Mijn motto:

Wees nieuwsgierig
Onderzoek
Ontdek
en bovenal…
Blijf je brein prikkelen!

Wat anderen zeggen

‘Je was een waanzinnige aanwinst voor onze Sophia-leerlingen. Je zorgde dat de leerkrachten ook zoveel als mogelijk meegenomen werden. Ikzelf kon mijn vragen altijd aan jou stellen, zelfs tijdens lockdown. Je dacht mee en informeerde op een prettige wijze. Ook ouders nam je mee in wat er gebeurde. Chapeau!’

‘De nieuwe plusklas-docent mag van goede huize komen om jou en je passie te kunnen evenaren.’

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..