Maak kennis met…

Werkzaamheden

Marieke is gespecialiseerd onderwijsadviseur van Cedin. “In mijn dagelijkse praktijk geef ik trainingen aan pedagogisch medewerkers in de kinderopvang/peuteropvang en leerkrachten in de onderbouw van de basisscholen op het gebied van ontwikkelingsstimulering. Daarnaast coach ik pm’ers en leerkrachten in de eigen praktijk door middel van video-interactiebegeleiding. Ook geef ik leidinggevenden ondersteuning bij de implementatie van onderwijsmethodieken in de eigen organisatie.

Ik vind het belangrijk dat pm’ers en leerkrachten zich bewust zijn van hun rol in het begeleiden van kinderen. Zij dóen ertoe! Door de inzet van goede interactievaardigheden, het aanbieden van gevarieerde activiteiten en vooral door de kinderen te laten spelen in een uitdagende speelleeromgeving én met ze mee te spelen, kunnen zij een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het jonge kind. Methodieken kunnen daarbij een hulpmiddel zijn, maar zijn geen doel op zich. Jonge kinderen ontwikkelen zich door te spelen. Door spel centraal te zetten, kan een prachtig onderwijsaanbod geboden worden, passend bij de behoeften van elk kind op zich.”

Wat anderen zeggen

“Je vertelt prettig en duidelijk, hebt goede voorbeelden, je brengt het leuk, je veert goed met ons mee, erg inspirerend.” (Deelnemer cursus Uk&Puk)

“Veel afwisseling, enthousiast, ondanks de avonduren blijft het interessant, ik heb er veel van geleerd, duidelijke uitleg, je bent erg geduldig, geen langdradige cursus.” (Deelnemer cursus Peuterplein)

“Marieke is een prettige cursusleider, heeft een open houding, prettige sfeer, veel afwisseling, leuke opdrachten tijdens de cursus en leuke ideeën. Een cursus waar je in de praktijk ook wat aan hebt, absoluut een aanrader.” (Deelnemer cursus Vversterk)

SPECIALISATIES

  • > Voor- en vroegschoolse educatie (methodieken: oa. Startblokken, Kaleidoscoop, Piramide, Uk&Puk, Peuter- en Kleuterplein, VVE basis, VVE thuis)
  • > Observatie- en registratiemethodiek Kijk! 0-7 jaar en Kijk! groep 1-2
  • > Taaltraining 3F en taal- en interactievaardigheden TINK
  • > Zelfsturing bij jonge kinderen, spelontwikkeling- en spelbegeleiding
  • > Handelings- en opbrengstgericht werken in de kinderopvang
  • > Wetenschap en techniek
Gespecialiseerde thema's
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..