Maak kennis met…

Werkzaamheden

Als onderwijsadviseur “Taal en lezen” bied ik leerkrachten de handvatten om de kracht van taal en lezen duidelijker in hun dagelijkse praktijk naar voren te brengen, om zo leerlingen optimaal tot hun recht te laten komen. Hierbij heb ik een specifieke interesse voor lezen en meertaligheid en maak ik gebruik van de meest recente wetenschappelijke inzichten en mijn eigen ervaring in de klas.

Taal bestaat voor mij niet uit losse onderdelen die apart van elkaar onderwezen worden, maar uit dé bouwsteen waaruit al het onderwijs ontstaat. Zonder taal immers geen communicatie en informatie. In interactie met leerkrachten werk ik met rijk en origineel materiaal om zo tot optimale opbrengsten voor taal- en leesonderwijs te komen, waar zowel leerlingen als leerkrachten van profiteren.

Mijn enthousiaste en laagdrempelige benadering in de behandeling van de leervraag van de school gaat hand in hand met een analytische en onderzoekende insteek. De wensen en mogelijkheden van de leerkrachten vormen het uitgangspunt; het doel is de leerkrachten te versterken in hun competenties. Tevens kan ik teams ondersteunen bij vragen met betrekking tot mediawijsheid en digitale vaardigheden. Samen met het team bekijken we op welke manier de school dit kan integreren in hun aanbod om de leerlingen adequaat te voorzien in hun ontwikkeling van 21st century skills.

Mijn motto: “Once you learn to read, you will be forever free.” (Frederick Douglass)

SPECIALISATIES

  • > Taal en lezen
  • > Mediawijsheid en digitale vaardigheden
Gespecialiseerde thema's
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..