Maak kennis met…

Werkzaamheden

Marinka is gespecialiseerd onderwijsadviseur bij Cedin. “In mijn dagelijkse praktijk ben ik als consulent Passend Onderwijs betrokken bij situaties waarbij leerlingen niet meer naar school durven, mogen, willen of waarbij een reguliere schoolgang moeizaam verloopt. Tevens ben ik een digitale ‘early adopter’ en probeer ik graag nieuwe media, diverse tools en apps uit, waarbij ik altijd kijk naar de mogelijkheden in de dagelijkse praktijk van de gebruiker. Als mediacoach en social mediaprofessional heb ik mij gespecialiseerd in thema’s als mediawijsheid, online pesten, gameverslaving, social media, papierloos werken, 21e eeuwse vaardigheden, ICT en onderwijsinnovatie, altijd in een aanbod op maat!

Ik vind het belangrijk dat betrokkenen in de ondersteuningstrajecten de leerling centraal blijven stellen waarbij ik probeer te verbinden in het aanbod van onderwijs en, indien nodig, zorg. Dit mogelijk maken is een uitdaging, maar met de juiste “matches” en (digitale) middelen maakt het voor de leerling een (nieuw) perspectief mogelijk. Bij dergelijke trajecten is het van belang om geduld te hebben en door te zetten na tegenslag. Ten aanzien van ICT en onderwijsinnovatie vind ik het belangrijk dat men open staat voor de digitale mogelijkheden, maar daarbij ook kritisch is naar eigen mogelijkheden en vaardigheden.

Momenteel werk ik mee aan Leero, een digitale procestool die ontwikkeld is door Cedin. Deze tool is ondersteunend voor de onderwijsgevende in de dagelijkse onderwijspraktijk en draagt bij aan onder andere de ontwikkeling van eigenaarschap bij leerlingen. Zowel de onderwijsgevende als de leerling plannen hun taken en volgen de ontwikkeling. Leero maakt personaliserend leren mogelijk. Ook leerlingen waarbij de schoolgang tijdelijk moeizaam verloopt kunnen profiteren van de mogelijkheden van Leero.” 

Wat anderen zeggen

“We kijken terug op een geslaagde, leerzame en interactieve avond!”

“Je neutrale opstelling zorgde ervoor dat iedereen in het gesprek wat durfde te zeggen. Dit heeft geholpen om een gezamenlijk plan te maken.”

“Ik heb een hekel aan dat digitale gedoe, maar ik begrijp nu dat het wel belangrijk is om op de hoogte te blijven”

SPECIALISATIES

  • > Onderwijsinnovatie en ICT
  • > Maatwerk voor de thuiszittende leerling
  • > Mediawijsheid en social media
  • > Passend onderwijs en jeugdzorg
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..