Maak kennis met…

Werkzaamheden

Marrit is gespecialiseerd onderwijsadviseur bij Cedin. “In mijn dagelijkse praktijk houd ik me voornamelijk bezig met alle facetten van het vak Fries in het voortgezet onderwijs. Zo ondersteun ik docenten Fries bij hun dagelijkse praktijk, organiseer ik studiedagen, maak ik deel uit van de ontwikkelgroep Searje 36 (de digitale methode voor het vak Fries), ben ik hoofdredacteur van het jongerentijdschrift LinKk dat wordt gebruikt als lesmateriaal bij het vak Fries en organiseer ik evenementen zoals SjONG (vo) en Sjongfestival (po).

Ik vind het belangrijk dat kinderen meertalig onderwijs krijgen! Het zorgt voor optimale taalvaardigheid, de bevordering van de communicatieve vaardigheden en een constante prikkeling door ‘dubbel leren’, waardoor leerlingen cognitief sterker worden.”


Wat anderen zeggen

“Yn it tydskrift LinKk lês ik altyd oer dingen dy’t yn binne. It magazine hâldt my op ‘e hichte fan de trends. LinKk is leuk foar jonges en famkes. It kin sa yn ‘e winkels lizze.” (Leerling VO school, 13 jaar)

“De studiedag Fierder mei Frysk is mij zeer goed bevallen. Het was een inhoudelijk sterke en leerzame conferentie met een goede sfeer. Volgend jaar kom ik graag weer!” (Docent Fries)

SPECIALISATIES

  • > Het vak Fries in het voorgezet onderwijs
  • > Lesmateriaal ontwikkelen
  • > Redactiewerk
  • > Organiseren studiedagen en evenementen
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..