Maak kennis met…

Werkzaamheden

In mijn dagelijkse werk als onderwijsadviseur “Hoogbegaafdheid” begeleid ik onderwijsprofessionals, ouders en kinderen op het gebied van hoogbegaafdheid. Hierin staat de driehoek Kind-School-Gezin altijd centraal. Het begeleiden van kinderen, ouders en professionals hierin (nog) beter hun weg te vinden, waarbij relatie een groot aandeel heeft, geeft mij energie.

Na jaren lesgeven in de (plus)klas vind ik het belangrijk dat alle leerlingen in het onderwijs een aanbod krijgen dat bij ze past. De doelgroep waarmee ik mij bezighoud, spreekt me in het bijzonder aan. Deze kinderen verdienen de begeleiding die zij nodig hebben om ook tot ontwikkeling te komen. Daarbij is zicht krijgen op eigen ontwikkeling en het stellen van (eigen) doelen een vereiste om verder te komen. De leerkracht speelt hierbij een belangrijke (coachende) rol. Enkele jaren heb ik dit mogen ervaren met de systematiek van “LeerKracht”, als leerkracht en schoolcoach. De activerende houding van de leerkracht zet aan tot een “growth mindset” bij het kind. De succeservaring die het kind opdoet en het zich beter begrepen voelen, creëren groei in zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen om verder te komen.

Momenteel werk ik aan trainingen en scholing op het gebied van hoogbegaafdheid en de praktische invulling hiervan op scholen. Hierbij valt te denken aan signalering, maar ook aan maatwerk en materialen binnen allerlei vakgebieden. Ik maak deel uit van de productgroep “Hoogbegaafdheid”.

Mijn motto: “Zet in op relatie en positiviteit; samen kom je verder, elke dag een beetje meer!”

Wat anderen zeggen

“Je komt over als “expert”, doordat je je inleest, jezelf blijft ontwikkelen en je grote verbondenheid met het onderwijs in het algemeen uitstraalt.”

“Je hebt mij talrijke ideeën aan de hand gedaan. “Inspirator vanuit passie en kennis” is misschien een goede omschrijving.”

“In de tweede klas van de basisschool kwamen we er achter dat onze zoon vermoedelijk hoogbegaafd is. Martijn heeft hem altijd op de juiste manier begeleid, waardoor onze zoon toch met plezier naar school kon gaan. Hierdoor heeft onze zoon zijn eigen aandeel kunnen hebben in wat hij wilde leren.”

“Martijn staat open om samen te werken met andere professionals, om te komen tot de juiste oplossing. Hij is een open persoonlijkheid die tijd neemt om zaken te bespreken. Je merkt dat Martijn zeer betrokken is bij het welzijn van je kind. Wij hebben ons hierdoor als ouders en kind altijd heel veilig gevoeld.”

SPECIALISATIES

  • > RITHA & ECHA Specialist in Gifted Education
  • > Hoogbegaafdheid
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..