Maak kennis met…

Werkzaamheden

In mijn dagelijkse praktijk geef ik trainingen over kindgesprekken aan teams en, bovenschools, aan leerkrachten uit het basisonderwijs, en aan docenten in het Praktijkonderwijs. Ik werk op scholen samen met de intern begeleider, directeur en teams aan het effectiever inrichten van de HGW-cyclus en bijbehorende registraties, al dan niet in ParnasSys. Goed kijken wat al goed werkt en afstemmen wat effectiever kan; op deze wijze sluit het in beeld hebben van de groep of leerling, doelen en plannen, en het uitvoeren, analyseren en registreren meer aan bij de directe praktijk van de leerkracht.

In mijn dagelijkse praktijk als orthopedagoog-generalist voer ik consultatieve leerlinggesprekken, het liefst, met de leerkracht, omdat we dan samen snel de kern van de hulpvraag kunnen verdiepen en aanpakken, en het advies afgestemd kan worden op de praktijk. Ik voer psychologische onderzoeken en dyslexie-onderzoeken uit met de leerling en bespreek het beeld met en beantwoord de hulpvragen van ouders en leerkracht.

Ik vind het belangrijk dat ik goed aansluit bij de ondersteuningsbehoefte van de klant (school en/of ouders). Ik werk daarom graag interactief en praktijkgericht tijdens de trainingen; filmpjes, praktijkoefeningen en werkvormen in kleine groepjes zijn voor mij belangrijke middelen. Ik maak mijn trainingen of trajecten zoveel mogelijk op maat. Tijdens de gesprekken vanuit de leerlingenzorg vind ik het belangrijk dat de leerkracht of ouder het kind nog beter in beeld krijgt, beter begrijpt wat het kind nodig heeft en vooral het kind nog meer in zijn kracht kan zetten.

Wat anderen zeggen

Directeur en deelnemer aan de training “De kracht van kindgesprekken”: “Dankjewel! Je brengt het ook met veel enthousiasme en dat maakt de ochtend inhoudelijk sterk en de betrokkenheid groot.”

Intern begeleider speciaal onderwijs: “Iedereen was heel enthousiast over gistermiddag! Collega’s én begeleiders vonden het heel waardevol en leerzaam.”

Orthopedagoog-generalist in opleiding: “Tijdens het college veel kennis overgedragen en goed ingespeeld op de specifieke behoeften van ons. Heldere uitleg met voorbeelden en tijd om bij vragen/praktijkervaring stil te staan. Draagt enthousiasme over. Enthousiast. Goede sfeer. Persoonlijke ervaringen. Inspirerend. Boeiende spreekstijl.”

SPECIALISATIES

  • > Leerlingenzorg
  • > Handelingsgericht werken 2.0
  • > Kindgesprekken
  • > Verzorgen colleges
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..