Maak kennis met…

Werkzaamheden

Remco Hoeymans is parttime leerkracht in het basisonderwijs en geef met name les in de middenbouw. Het rekenonderwijs heeft hem altijd extra geïnteresseerd. Hij verdiepte zich in de vakliteratuur en volgde de opleiding tot rekencoördinator. Naast zijn werkzaamheden in het onderwijs werkt hij op ZZP-basis als rekenspecialist, auteur en beweegexpert. Zo werkt hij o.a. samen met Cedin.

Hij werkte drie jaar met Zwijsen aan de rekenmethode ‘Semsom’. Hierbij bouwde hij mee aan een nieuw concept en schreef hij mee aan de handleidingen. Daarnaast schrijft hij mee aan trainingen voor WijzerMetBewegendLeren. Dit zijn trainingen die ouders, bijlesdocenten of RT’ers, buiten school om, samen met een kind kunnen volgen. Er wordt op een bewegende en speelse manier gewerkt aan het automatiseerproces voor een stevige basis voor de rekenontwikkeling. Ook schrijft hij een onderwijshandleiding op basis van de Bareka Rekenmuur voor het spel Kurken. Een actief automatiseringsspel, uitvoerbaar op school en thuis. Ook geeft hij zijn eigen bundel uit: ”Bewegend en spelend rekenen”. (Zie meer info op de pagina ‘Bewegend leren‘.) Hierin biedt hij activiteiten aan voor de groepen 1 t/m 8, voor een actiever onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat bewegend leren werkt en het welbevinden van de leerlingen zal hiermee verbeteren. Hij staat voor een actief en gedegen rekenonderwijs en bied graag zijn hulp aan om anderen te helpen en waar mogelijk te inspireren!

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..