Maak kennis met…

Werkzaamheden

Mensen ontmoeten op de werkvloer en met ze in gesprek gaan over hun werk en passie; daar ligt de kern van mijn werk. Ik ga ervan uit dat leerkrachten en leidinggevenden uiteindelijk heel goed zelf weten wat goed is voor hun leerlingen. Ik ondersteun hen hierbij door hun zelfvertrouwen te geven in zichzelf en in hun omgeving. Daardoor kunnen zij ervoor zorgen dat leerlingen en collega’s zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Kinderen ontwikkelen zich het beste in een rustige, opgeruimde en voorspelbare omgeving. Ze verdienen een fijne schooltijd waar ze later met veel plezier en voldoening op terug kunnen kijken. Dat kinderen leren voor de wereld van later, mag je van iedere school verwachten. Maar hoe zorg je daarvoor? Ik help teams zich verder te ontwikkelen om kinderen voor te bereiden op de toekomst; wat hebben groepen daarvoor nodig en hoe kunnen ze daartoe komen.

Dit vraagt een bepaalde attitude en kennis van de leerkrachten, maar ook van de leidinggevenden. Als coach ga ik met professionals in gesprek, daag ik ze uit en stel ik veel vragen. Daarbij staat altijd voorop dat de professional zoekt naar wat het beste bij hem of haar past; de professional is zelf in “the lead”. Openheid en durven jezelf te laten zien, staan daarbij voorop.

Wat anderen zeggen

“Roeland geeft je de ruimte om te doen wat jij belangrijk vindt en kan goed met je meedenken. Hij kan goede vragen stellen om je verder te helpen in je denkprocessen. En wie in staat is om goede vragen te stellen, kan ook goed luisteren.”

“Roeland is van nature erg geïnteresseerd in anderen en heeft daarbij de kwaliteit om goede vragen te stellen. De vragen die hij stelt, zetten je als leerkracht, maar ook als persoon, aan het denken.”

“Als schoolleider doorziet Roeland andermans kwaliteiten en weet hij op die manier iedereen in zijn/haar kracht te zetten. Hierdoor ontstaat er een gemotiveerd team, waarin iedereen met veel plezier werkt.”

SPECIALISATIES

  • > Anders organiseren van het onderwijs
  • > Instructievaardigheden
  • > Management en organisatie
  • > Coaching van leerkrachten en leidinggevenden
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..