Maak kennis met…

Werkzaamheden

Sylvia is gespecialiseerd onderwijsadviseur bij Cedin. “Hart, hoofd en handen… In mijn dagelijkse praktijk ben ik veel op scholen in klassen om te observeren en leerkrachten te begeleiden. Ik ben sparringpartner en adviseur voor verschillende schoolleiders en intern begeleiders. Daarnaast verzorg ik cursussen en scholing over onder andere EDI, activerende werkvormen, thematisch onderwijs, spel in groep 1 t/m 4, leesbevordering en lezen en schrijven in groep 3.

Ik vind het belangrijk om een duidelijke vertaalslag van theorie naar praktijk te maken, zodat leerkrachten de volgende dag meteen aan de slag kunnen met de inhoud van een scholing.
Om met passie voor onderwijs en hart voor kinderen mee te kunnen werken aan onderwijs dat past, waarbij het kind gezien wordt en leerkrachten met veel plezier hun beroep goed kunnen uitoefenen. Mijn dag is goed wanneer ik met mijn bijdrage “een twinkeling” in de ogen van leerkrachten en hun leerlingen kan bewerkstelligen.

Momenteel werk ik aan de verdere ontwikkeling van OA2SE en SpeLezen. OA2SE staat voor Omvattend, Aantrekkelijk en Ambitieus onderwijs met Samenhang en Eigenaarschap voor zowel kinderen als leerkrachten. Toekomstgericht onderwijs, met in de onderbouw de nadruk op spel en in de bovenbouw op onderzoeken en ontdekken.

SpeLezen is een effectieve werkwijze waarbij, met of zonder methode, kinderen in hun eigen tempo op hun eigen niveau leren lezen en schrijven.

Wat anderen zeggen

“Inspirerend en praktisch, waardoor ik hier morgen meteen mee aan de slag kan!” (Deelnemer cursus Actief in de kring)

“Haar enthousiasme en expertise is heel goed te merken.” (Leerkracht over: Mooi, weer spelen en Spelezen)

“Nogmaals dank voor de hele inspirerende en concrete ochtend.” (Deelnemer EDI training)

SPECIALISATIES

  • > Thematisch onderwijs
  • > Aanvankelijk lezen en leesbevordering
  • > Spel en co√∂peratieve werkvormen in de onderbouw
  • > Combinatie (1) 2/3
  • > Expliciete Directe Instructie
  • > Klassenmanagement
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..