Maak kennis met…

Werkzaamheden

Tjitske is gespecialiseerd onderwijsadviseur en schoolmaatschappelijk werker bij Cedin. “In mijn dagelijkse praktijk ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs. Als schoolmaatschappelijk werker heb ik contact met leerlingen, ouders en docenten. Daarnaast ben ik lid van het zorgadviesteam van de scholen. Onderdeel van mijn werk is het geven van een training aan leerlingen uit de hoogste klassen, zodat zij goed voorbereid aan het eindexamen kunnen beginnen. In dit werk vind ik het belangrijk dat er binnen school een laagdrempelige mogelijkheid is voor leerlingen om hun probleem voor te leggen. Maar in breder verband ook: dat de twee verschillende werelden van onderwijs en welzijn elkaar weten te vinden en elkaar versterken.

Ouders, leerlingen, maar ook werknemers van een school, kunnen een beroep doen op een externe vertrouwenspersoon als er sprake is van een probleem wat in eerste instantie niet binnen de school opgelost kan worden. Ik bied een luisterend oor aan de melder en geef ruimte voor de ontstane frustratie en emotie. Met de melder inventariseer ik de mogelijke vervolgstappen, met de eventuele voor- en nadelen. Ik neem het probleem niet over; de melder houdt zelf de regie. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. De opdrachtgever-directie of bestuur-krijgt aan het eind van ieder schooljaar een geanonimiseerd overzicht van het aantal meldingen, inhoud van de klacht en de afhandeling.
Voor mij als externe vertrouwenspersoon is het belangrijk dat iedere school een heldere en toegankelijke klachtenregeling heeft. Dat zorgt mede voor een veilig schoolklimaat, zodat ouders, leerlingen en medewerkers hun verhaal durven te vertellen als dat nodig is.”

Wat anderen zeggen

“Al met al, eind goed al goed. Hartelijk bedankt voor jouw deskundig advies in deze zaak.”(Ouders, na advisering en ondersteuning in conflict met school)

“Hallo, ik ben over naar klas 4, Dank je wel voor het helpen daarvoor.” (Leerling VO school)

” We hebben als zorgteam geen overleg zonder dat het schoolmaatschappelijk werk daarbij aanwezig is.” (Zorgco√∂rdinator VO school.)

SPECIALISATIES

  • > Schoolmaatschappelijk werk
  • > Training Beter omgaan met faalangst
  • > Externe Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen & integriteit
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..