21e eeuwse vaardigheden

Goed onderwijs aan (hoog)begaafde kinderen begint met een positieve grondhouding. Doel is om elk kind, ook het hoogbegaafde kind, te leren het beste uit zich zelf te halen. De volgende punten zijn hierbij belangrijk:

Jij doet er toe

Talentontwikkeling is altijd een gevolg van aanlegfactoren en omgevingsfactoren. Jouw rol als leerkracht is daarbij cruciaal.

Het aanbod afstemmen op de leerbehoefte

Sommige excellente leerlingen laten goede prestaties zien, maar er zijn ook intelligente en (hoog)begaafde leerlingen die de potentie hebben om tot hoge prestaties te komen, maar het (nog) niet laten zien. Dit vraagt om maatwerk in aanbod én begeleiding.

Het leerproces centraal

Bij talentontwikkeling staat naast de inhoud ook het leerproces centraal. Taakbesef, samenwerken, planning, doorzetten, reflectie en tegenslag zijn belangrijke leervaardigheden. Veel excellente en/of (hoog)begaafde kinderen hebben moeite met deze vaardigheden.

Aandacht voor wilskracht

Wilskracht is de motor om tot leren te komen. In het bieden van maatwerk is deze wilskrachtcomponent steeds een onderdeel.

Wij zien jou als een professional die elke dag onder veranderende omstandigheden je vak uitoefent. Lesgeven is een uniek vak, dat moeilijk te meten en te controleren is. Wij helpen jou om dit vak zo goed mogelijk uit te oefenen. Die hulp is altijd maatwerk, gericht op jouw vakmanschap in jouw groep, in jouw school. Onze deskundigheid is tweeledig: op inhoud, we zijn al jarenlang toonaangevend in Nederland, en in de kwaliteit van begeleiden, concreet, realistisch en met blijvend resultaat.

Voorbeelden van vragen waarmee je bij ons terecht kunt:

  • Hoe kunnen we omgaan met Levelwerk, met name de wijze van begeleiding?
  • Hoe kun je in groep 1 en 2 met bestaande materialen op een hele goede wijze tegemoet komen aan slimme kleuters?
  • Hoe komt het dat een slimme leerling niet tot leren komt?
  • Hoe kunnen we ons schoolbeleid zo goed mogelijk vertalen naar de praktijk?

Onze begeleiding bestaat altijd uit maatwerk.

Onze dienstverlening stopt niet na de formele afronding. We blijven nieuwsgierig en beantwoorden dagelijks vele mails en telefoontjes van deelnemers aan onze trainingen.

Contactpersonen

Wilt u meer informatie?

Graag ondersteunen wij bij passend onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen, zodat ook ook zij hiervan profiteren. Bel of mail met één van onze adviseurs
voor een vrijblijvende afspraak!!

Ja, ik wil graag meer informatie

We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen.

Begeleiding en scholing
Peuters met een ontwikkelingsvoorsprong (Incompany cursus)
Differentiëren bij Engels voor begaafde leerlingen (Incompany cursus)
De slimme kleuter (Incompany cursus)
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..