Coaching en beoordeling

Als je met kinderen werkt is het zinvol dat je je blijft ontwikkelen, zodat je de kennis en vaardigheden hebt om bij te dragen aan de groei van een kind. Dat kan je doen door het volgen van een cursus of opleiding, maar ook middels coaching. De coach maakt je bewust van je eigen mogelijkheden én grenzen.

Ontdek waar je kwaliteiten liggen

Onze coaches helpen als mensen of teams vastlopen. Als je minder plezier of zelfs belemmeringen in je werk ervaart helpt een coach je te ontdekken waar je goed in bent en waar je kwaliteiten liggen. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je gedrag en je gevoelens. Door je eigen gedrag en gevoel te herkennen en nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, pak je de regie weer terug en handel je vanuit je eigen kracht.

Persoonlijke coaching of teamcoching

Coaching kan plaatsvinden op teamniveau en/of op individueel niveau. Mensen of teams kunnen om verschillende redenen vastlopen. Er is bijvoorbeeld geen plezier meer in het werk, er wordt onvoldoende resultaat behaald, er zijn (ernstige) gedragsproblemen in de groep of in de school of het team moet werken aan een professionele cultuur. Ook kunnen er problemen zijn in de onderlinge samenwerking tussen collega’s.

Voorbeelden van coachvragen in het onderwijs:

 • De leerkracht krijgt de vaardigheden van de cursus ‘Effectieve instructie’ niet onder knie, kunnen jullie extra coaching bieden?
 • Er zijn ordeproblemen in de groep, wat kunnen we doen om de situatie te verbeteren?
 • De leerkracht scoort matig/onvoldoende op de beoordeling, hoe kan de leerkracht zich ontwikkelen?
 • Er zijn leerlingen met speciale behoeftes ten aanzien het pedagogisch en didactisch handelen van de leerkracht. Hoe kunnen we dit goed vormgeven?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn team de gezamenlijke verantwoordelijkheid pakt?

Voorbeelden van vragen gerelateerd aan persoon of personen:

 • Hoe krijg ik weer plezier in mijn werk?
 • Hoe krijg ik weer grip op de groep?
 • Hoe lukt het me om weer professioneel te handelen binnen het team?
 • Hoe krijg ik balans tussen mijn werk en mijn privé?

Coaching bestaat altijd maatwerk. We starten met een zorgvuldige intake, om samen de coachingsvraag en minstens zo belangrijk de persoonlijke ‘klik’ te verkennen. Onze focus ligt daarbij op de groei en ontwikkeling.

Afhankelijk van de situatie en de gewenste doelen maken we afspraken over de duur en lengte van het coachingstraject.

Bij het bespreking van onderwijsbehoeften van kinderen en de omgang van de professionals met die behoeften zoeken wij waar nodig de samenwerking met onze collega’s uit de jeugd- en leerlingenzorg. Bij het coachen van lastige groepen leggen wij direct contact met de ouders van de leerlingen.

Contactpersonen

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs of stel je vraag hieronder.

Ja, ik wil graag meer informatie  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen.

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..