Onderwijsinnovatie met ICT
Het gebruik van digitale middelen is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Er zijn tal van digitale middelen, die zowel in als buiten de school zijn in te zetten. Wanneer deze effectief gebruikt worden kan dit bijdragen aan het leerproces van kinderen: aan het vergroten van kennis en inzicht, het oefenen en ontwikkelen van vaardigheden en het stimuleren van creatie.
Blended learning
Als leerkracht heb je de keuze om werkvormen en organisatiemodellen in je onderwijs toe te passen. Dit kan met zowel ‘traditionele’ als digitale middelen. Steeds vaker wordt er gekozen voor een combinatie van beide: blended learning. Scholen experimenteren steeds meer en er is meer aandacht voor digitale geletterdheid. De ontwikkelingen op het gebied van ICT en onderwijsinnovatie verlopen echter zo snel dat implementatie van digitale middelen en (herziene) visie een grote uitdaging is.
Innoveren door middel van scrum
Wij geloven dat een duidelijke visie op leren en ontwikkelen het hart vormt van elke onderwijsinnovatie. Een duidelijke koers, ontdekken en ervaren wat past en wat haalbaar is, is daarbij belangrijk! Cedin ondersteunt je hierbij. Wij gebruiken daarbij de scrummethodiek die werkt met korte cycli, waarbij het leren van ervaringen en de 21e eeuwse vaardigheden centraal staan.
Onze begeleiding is gericht op leerkrachten, directies, besturen én opvoeders. Voorbeelden van vragen waar wij bij helpen:
- Hoe kunnen wij ons onderwijs anders organiseren?
- Hoe komen we tot een gezamenlijke (nieuwe) visie voor het nieuwe ict-beleidsplan?
- Welke applicaties passen bij onze visie?
- Wat voor apps en tools zijn geschikt voor ons onderwijs?
- Hoe kunnen wij blended leren vorm geven?
- Hoe kunnen de 21e eeuwse vaardigheden een plek krijgen binnen het geboden curriculum?
- Hoe kunnen we digitale geletterdheid vakoverstijgend integreren?
- Hoe kunnen we mediawijsheid samen versterken?
- Hoe kunnen we aandacht besteden aan online pesten?
- Hoe kunnen wij tablets/iPads effectief inzetten?
- Hoe zetten we digitale middelen in voor meer inzicht en overzicht in ons onderwijs leerproces?
Als je werkzaam bent in het onderwijs heb je een uniek vak! Wij helpen jou om dit vak zo goed mogelijk uit te voeren. Onze hulp is altijd maatwerk, gericht op jouw vakmanschap en toegespitst op de situatie in jouw school of in jouw groep.
Het is mogelijk om middels fysieke sessies en een online leeromgeving scholing te volgen. Deelnemers hebben na de scholing voor bepaalde tijd toegang tot de online leeromgeving, zodat in eigen tijd en tempo aan ontwikkeling gewerkt kan worden.
Door digitale middelen in te zetten wordt het mogelijk om zowel thuis als op school te werken aan ontwikkeling. We benadrukken het belang om hier samen in op te trekken, duidelijk te communiceren, verwachtingen tussen school en ouders met elkaar helder hebben.