Sociaal-emotionele ontwikkeling

en gedrag

Scholen die werken aan een veilig onderwijsklimaat met aandacht voor sociaal competent gedrag en een ontwikkelingsgerichte cultuur, verbeteren hiermee de opbrengsten en bieden onderwijs en onderwijszorg op een zo optimaal mogelijke manier aan alle leerlingen.

Duurzaam ontwikkelen in een veilige context

Wij ondersteunen leerkrachten, teams en scholen om te kunnen ontwikkelen op het gebied van sociale emotionele ontwikkeling en gedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klas die begeleiding nodig heeft bij pestproblematiek, een leerkracht  die met meer zelfvertrouwen oudergesprekken wil voeren of een team dat inzicht wil vergroten in hoe gedrag tot stand komt.

Wij zijn er hierbij van overtuigd dat een vraag, een behoefte, een wens van een kind of een professional nooit op zichzelf kan staan. In verbinding met elkaar, leerlingen, school en ouders, bereiken we meer en zorgen we voor een duurzame ontwikkeling.

Ons aanbod kan uit de volgende onderdelen bestaan:

 • Scholing en begeleiding over specifieke onderwerpen. Altijd met de focus op leerkrachtvaardigheden.
 • Ouderavond organiseren over een specifiek onderwerp. Ook altijd met de focus op samenwerking.
 • Coaching van individuele leerkrachten.
 • Teamcoaching

We doen ons uiterste best om bij elke vraag op het gebied van gedrag, sociaal-emotioneel leren, sociale veiligheid, groepsvorming en communicatie-/gespreksvaardigheden een zo passend mogelijk aanbod te creëren. Het helpt om hierover samen vooraf een verdiepend gesprek te hebben over de vraag. Met onze ondersteuning willen we namelijk zorgen voor de meest duurzame ontwikkeling.

Kennisgebieden

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs of stel je vraag hieronder.

Ja, ik wil graag meer informatie  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen.

  Adviseurs

  Cedin maakt deel uit van het Consultatie Team Pesten. Dit team helpt wanneer een kind of jongere op school wordt gepest of wanneer er pestproblematiek in een groep speelt. Leerkrachten, maar ook ouders zelf, kunnen rechtstreeks contact opnemen met het team om een aanmelding te doen of een begeleidingsvraag te stellen. Het team gaat vervolgens snel en praktisch aan de slag om de pestproblematiek te stoppen.

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..