Start jouw ontwikkeling met € 1000,- subsidie

Wil jij een training volgen om jezelf te ontwikkelen en je kennis als leerkracht, ib’er of directeur te vergroten? Met het STAP-budget wordt dat een stuk makkelijker! Dit is een subsidie van de overheid van maximaal € 1000,- Zowel werkenden als werkzoekenden kunnen deze subsidie aanvragen bij het UWV voor scholing en ontwikkeling. Je kunt dit budget nu óók voor trainingen van Cedin gebruiken!

Jouw STAP-budget aanvragen doe je zo

Stap 1: Kies je training
Bekijk alle trainingen van Cedin die meedoen en kies de training die bij jou past!

Stap 2: Schrijf je bij ons in
Je hebt de inschrijving van de training nodig voor het aanvragen van het STAP-budget. Van ons ontvang je daarom een STAP-aanmeldingsbewijs.

Stap 3: Vraag je STAP-budget aan.
Je aanvraag indienen doe je via de website stapuwv.nl.
Per jaar kent de overheid 200.000 tot 300.000 STAP-budgetten toe verdeeld over een aantal aanvraagtermijnen. Is het budget van de aanvraagtermijn op? Dan kun je het STAP-budget voor die periode niet meer aanvragen en moet je je in de volgende termijn opnieuw inschrijven. Wees er dus snel bij.

Stap 4: Begin met je training
Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Wij krijgen automatisch bericht en maken jouw inschrijving definitief.

Wanneer kom je in aanmerking voor
het STAP-budget?

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget? Doorloop onderstaande checklist:

Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.

Je opleiding/training start minimaal 4 weken na het aanvragen van het STAP-budget en binnen 3 maanden na de aanvraagperiode (een aanvraagperiode loopt 2 maanden).

Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering of een lerarenbeurs).

 Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het STAP-budget. Je leest er alles over op stapuwv.nl

Ook goed om te weten

Wat zijn de aanvraagtermijnen in 2023?

  • 28 februari – 30 april 2023
  • 1 mei – 2 juli 2023
  • 3 juli – 3 september 2023
  • 4 september – 31 oktober 2023
  • 1 november – 31 december 2023

Moet ik zelf iets betalen als ik gebruik maak van het STAP-budget?

Met het STAP-budget ontvang je tot €1.000,- subsidie voor jouw training of opleiding. Zijn de totale kosten lager, dan hoef je zelf niks te betalen. Ook voorschieten is dan niet nodig. Is jouw training duurder? Geen probleem. Het resterende bedrag betaal je zelf. Je kunt natuurlijk ook aan je werkgever vragen of deze meebetaalt.

Wat doe ik als mijn aanvraag is afgekeurd?

We snappen dat je teleurgesteld bent, maar niet getreurd. Je zit nergens aan vast en in de volgende aanmeldronde kun jij jouw STAP-budget gewoon opnieuw aanvragen! Wil je toch heel graag de betreffende training volgen? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om dit volledig zelf te betalen.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..