Wetenschap en technologie

Nieuwsgierige en onderzoekende kinderen die gestimuleerd worden om ondernemend, creatief en kritisch te zijn; dat is waar wetenschap en technologie voor staat! Of het nu gaat om een leerling met een leerachterstand, een gemiddeld presterende leerling of een excellente leerling, voor ieder kind is optimale talentontwikkeling even belangrijk.

Onderzoekende houding

Wij moedigen leerkrachten aan om een onderzoekende houding bij kinderen te stimuleren. Dat zij leerlingen ertoe bewegen om hun interesse en talent in wetenschap en technologie te ontwikkelen en in te zetten. Het is belangrijk dat leerkrachten daarin ondersteund worden door het beleid van hun organisatie.

Kennis van mogelijkheden in eigen regio

Voor optimale talentontwikkeling is het essentieel dat leerlingen kunnen beschikken over een rijke leeromgeving met toegang tot wetenschap en technologie. Kenniscentra en het bedrijfsleven bieden hierbij fantastische mogelijkheden in de vorm van bijvoorbeeld gastlessen en excursies.

Cedin werkt samen met andere organisaties en is onderdeel van Bètapunt Noord Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Voorbeelden van vragen waarmee je bij ons terecht kunt:

 • Welke materialen en methoden passen bij onze school en hoe kunnen we de verbinding leggen met taal, rekenen en/of wereldoriëntatie?
 • Hoe kunnen de leerkrachten worden getraind in onderzoekend en ontwerpend leren?
 • Hoe kunnen we een visie op wetenschap en technologie ontwikkelen?
 • Welke materialen en methoden passen bij onze school en hoe kunnen we de verbinding leggen met taal, rekenen en/of wereldoriëntatie?
 • Hoe kunnen we de 21e eeuwse vaardigheden een plek geven in ons onderwijsaanbod?
 • Wat zijn de mogelijkheden om ons aanbod te verrijken in samenwerking met kenniscentra en het bedrijfsleven?
 • Willen jullie voor ons bestuur in kaart brengen wat er op de diverse scholen wordt gedaan aan wetenschap en technologie en waar behoefte ligt in aanvulling en ontwikkeling?

Als je werkzaam bent in het onderwijs heb je een uniek vak! Wij helpen jou om dit vak zo goed mogelijk uit te voeren. Onze hulp is altijd maatwerk, gericht op jouw vakmanschap en toegespitst op de situatie in jouw school of in jouw groep.

Als één van de partners van Bètapunt Noord zijn wij betrokken bij events als ‘Wetenschap en Techniek café’, waar directeuren en leraren worden uitgenodigd om inspiratie op te doen en hun kennis op te frissen

Contactpersonen

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs of stel je vraag hieronder.

Ja, ik wil graag meer informatie  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen.

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..